Kiemelten kezelik

2015. 08. 13., cs - 08:40
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendszeresen és visszatérően ellenőriznek a pécsi rendőrök.

Az elmúlt napokban, több esetben is intézkedtek a rendőrök olyan nőkkel szemben, akik Pécsett a Komlói úton anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínáltak az arra közlekedőknek.

A járőrök 2015. augusztus 4-én 19 óra 15 perckor vontak ellenőrzés alá Pécsett az István-aknai úton egy gépjárművezetőt, valamint utasát. Az intézkedéskor mindketten elmondták, hogy az autóban utasként helyet foglaló 18 éves sásdi nő nem sokkal korábban a Komlói úton ajánlott fel szexuális szolgáltatást a gépkocsivezetőnek.

Egy 19 éves pécsi lakossal szemben augusztus 10-én 11 óra 25 perckor intézkedtek a rendőrök, mivel észlelték, hogy az arra közlekedő gépjárművezetőknek szexuális szolgáltatás nyújtására utaló mozdulatokat tett. Délután 16 órakor a Schroll József utcában egy 21 éves helybeli nőt igazoltattak, aki pár perccel korábban szintén a Komlói úton szállt be az arra haladó autós gépkocsijába. A terhére rótt szabálysértés elkövetését ő is elismerte. 

A jogsértőket tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a gyorsított bíróság elé állítás céljából őrizetbe vették őket.

 

A területileg illetékes rendőri szerv járőrei, valamint körzeti megbízottai rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzik a prostitúciós tevékenységet folytató személyek jelenlétét, rendelkeznek-e az előírt orvosi igazolással, illetve megszegik-e valamilyen módon a törvényi előírásokat, szükség esetén eljárást kezdeményeznek.

A rendőrség – a fennálló jogi szabályozás figyelembe vételével – kiemelten kezeli a prostitúciós jelenséget és a lehetséges, valamint a szükséges intézkedéseket megteszi a közbiztonság fenntartása érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

V4 fesztivál a fővárosban

A cseh, lengyel, szlovák és magyar rendőrség zenekarai 2018. április 20-án és 21-én közös koncertet adnak Budapesten.

 

Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elismeréseket adott át április 24-e, Szent György napja alkalmából a Rendőrségi Igazgatási Központban.