Kiemelten kezelik

2015. 08. 13., cs - 08:40
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendszeresen és visszatérően ellenőriznek a pécsi rendőrök.

Az elmúlt napokban, több esetben is intézkedtek a rendőrök olyan nőkkel szemben, akik Pécsett a Komlói úton anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínáltak az arra közlekedőknek.

A járőrök 2015. augusztus 4-én 19 óra 15 perckor vontak ellenőrzés alá Pécsett az István-aknai úton egy gépjárművezetőt, valamint utasát. Az intézkedéskor mindketten elmondták, hogy az autóban utasként helyet foglaló 18 éves sásdi nő nem sokkal korábban a Komlói úton ajánlott fel szexuális szolgáltatást a gépkocsivezetőnek.

Egy 19 éves pécsi lakossal szemben augusztus 10-én 11 óra 25 perckor intézkedtek a rendőrök, mivel észlelték, hogy az arra közlekedő gépjárművezetőknek szexuális szolgáltatás nyújtására utaló mozdulatokat tett. Délután 16 órakor a Schroll József utcában egy 21 éves helybeli nőt igazoltattak, aki pár perccel korábban szintén a Komlói úton szállt be az arra haladó autós gépkocsijába. A terhére rótt szabálysértés elkövetését ő is elismerte. 

A jogsértőket tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a gyorsított bíróság elé állítás céljából őrizetbe vették őket.

 

A területileg illetékes rendőri szerv járőrei, valamint körzeti megbízottai rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzik a prostitúciós tevékenységet folytató személyek jelenlétét, rendelkeznek-e az előírt orvosi igazolással, illetve megszegik-e valamilyen módon a törvényi előírásokat, szükség esetén eljárást kezdeményeznek.

A rendőrség – a fennálló jogi szabályozás figyelembe vételével – kiemelten kezeli a prostitúciós jelenséget és a lehetséges, valamint a szükséges intézkedéseket megteszi a közbiztonság fenntartása érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben

A nógrádi férfit két betöréssel gyanúsítják a váci nyomozók.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.

 

Rablás Győrben

Egy ismeretlen fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolt egy győri postafiókot. A rendőrök jelentős erőkkel keresik a férfit.

 

Lakatlan házakat fosztogatott

Az újszászi rendőrök elfogták azt a férfit, aki az elmúlt hetekben lakatlan házakat fosztogatott a településen.

 

Előkerült motorkerékpár

Összehangolt rendőri munka eredményeként azonosították a mezőtúri rendőrök azt a férfit, aki egy segédmotoros kerékpárt lopott a településen.

 

Fiatalkorú táskatolvaj

Az érdi rendőrök a székesfehérvári nyomozók segítségével fogták el a 17 éves fiút.