Rendben zajlott Rajkán a technofesztivál

2013. 07. 01., h - 15:06
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékességi területén 2013. június 20 – június 30. között zajlott le a Rajka BEACH Technofesztivál.
A tíz napos zenei eseményen mintegy ezer fő, túlnyomó többségében külföldi állampolgár vett részt.

A rendezvény zavartalan biztosítására a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség közterületi ellenőrzést tartott, 1.752 fesztiválozó ruházatát és csomagjait kábítószer kereső kutyákkal vizsgálta át.

Kábítószer birtoklás, fogyasztás miatt 24 fővel szemben indult büntetőeljárás, közel 600 gramm kábítószer gyanús anyag és 12 darab LSD bélyeg került lefoglalásra.

A járőrök 1.224 gépjárművet vizsgáltak át, 65 személyt állítottak elő. Tizenkét fővel szemben kettőszáztízezer forint helyszíni, kettővel szemben száztizenötezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Az ellenőrzés eredményeként harminchárom illegális határsértőt és két körözött férfit fogtak el a járőrök. Bódult és ittas állapotban történő vezetés gyanúja öt fővel szemben merült fel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.