Rendkívüli hideg, kiemelt figyelem

2017. 01. 09., h - 05:46
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök, a polgárőrök és a civil szervezetek továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élők biztonságára.

Meleg teával, takarókkal és szükség esetén melegedő helyre szállítással is segítik a rászorulókat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. A rendőrök rendszeresen és visszatérően ellenőrzik azokat a területeket, ahol fedél nélküli, vagy idős, egyedülálló emberek élnek és amennyiben szükséges, értesítik a polgármesteri hivatal, a karitatív szervezetek, vagy a mentőszolgálat munkatársait.

Lakossági bejelentés alapján a rétsági járőrök 2017. január 8-án Alsópetényben egy 54 éves egyedül élő férfihoz látogattak el, aki örömmel fogadta a rendőrök látogatását. A férfi elmondta, hogy elegendő tüzelője van, ellátása megoldott, de jó érzés tudni, hogy a szomszédai és a rendőrök is figyelnek rá.

A kora délutáni órákban egy 59 éves nézsai nő a rendőrség segélykérő telefonszámán kért segítséget. A bejelentő elmondta, hogy egyedül él a kihűlt házában, van tüzelője, de nem tud fűteni, mert egy héttel korábban műtötték, ami miatt jelenleg fekvőbeteg. A rendőrök haladéktalanul felvették a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal és otthonában felkeresték a rászoruló nőt, majd segítettek a tűzifa hasításában és behordásában.

Az időjárási előrejelzések alapján továbbra is rendkívüli hideg várható, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosság segítségét, hogy amennyiben lakókörnyezetükben valaki segítségre szorul, hívják a 112-es központi segélyhívó számot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam