Rendkívüli hideg, kiemelt figyelem

2017. 01. 09., h - 05:46
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök, a polgárőrök és a civil szervezetek továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élők biztonságára.

Meleg teával, takarókkal és szükség esetén melegedő helyre szállítással is segítik a rászorulókat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. A rendőrök rendszeresen és visszatérően ellenőrzik azokat a területeket, ahol fedél nélküli, vagy idős, egyedülálló emberek élnek és amennyiben szükséges, értesítik a polgármesteri hivatal, a karitatív szervezetek, vagy a mentőszolgálat munkatársait.

Lakossági bejelentés alapján a rétsági járőrök 2017. január 8-án Alsópetényben egy 54 éves egyedül élő férfihoz látogattak el, aki örömmel fogadta a rendőrök látogatását. A férfi elmondta, hogy elegendő tüzelője van, ellátása megoldott, de jó érzés tudni, hogy a szomszédai és a rendőrök is figyelnek rá.

A kora délutáni órákban egy 59 éves nézsai nő a rendőrség segélykérő telefonszámán kért segítséget. A bejelentő elmondta, hogy egyedül él a kihűlt házában, van tüzelője, de nem tud fűteni, mert egy héttel korábban műtötték, ami miatt jelenleg fekvőbeteg. A rendőrök haladéktalanul felvették a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal és otthonában felkeresték a rászoruló nőt, majd segítettek a tűzifa hasításában és behordásában.

Az időjárási előrejelzések alapján továbbra is rendkívüli hideg várható, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosság segítségét, hogy amennyiben lakókörnyezetükben valaki segítségre szorul, hívják a 112-es központi segélyhívó számot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben a gázoló

Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki Dunakeszin, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy nőt.

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.