Biztonság Szigete Tábor az Öreg-tó partján

2013. 06. 17., h - 11:32
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét a bűnmegelőzés jegyében, gyerekeknek.

2013. június 17-én kezdetét vette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya által szervezett egy hétig tartó „Biztonság szigete” tábor. A programokon olyan ötödik és hatodik osztályos diákok vehetnek részt, akik korábban elkészített pályaműveikkel kiérdemelték azt. A gyerekek különböző bűnmegelőzési témákban gyárthattak plakátot, készíthettek számítógépes bemutatót, de fotózhattak vagy rajzolhattak képregényt is.

A tábor a tatai Öreg-tó partján kerül megrendezésre, a főkapitányság csapatpihenőjében. A változatos programok között a rendőrségi bűnmegelőzési foglalkozások mellett helyett kap az íjászat, a sárkányhajózás, a kerékpáros akadályverseny és az éjszakai bátorságpróba. Az egyhetes program célja, hogy a nyári szünidő kezdetével a gyerekek számára hasznos, aktív kikapcsolódást nyújtsanak, miközben játékos formában sajátíthatják el a bűn-és a baleset-megelőzés alapjait. A gyerekek kortárssegítő képzésben is részesülnek, melynek nem titkolt célja, hogy tudásukat, tapasztalataikat tovább adják hasonló korú társaiknak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tétlenkedtek

Lángoló épületről kaptak riasztást a Ráckevei Rendőrkapitányság járőrei, akik pillanatok alatt a helyszínre értek és a házból kihoztak egy gázpalackot, miután egy már felrobbant, és kirepült a szomszédos mezőre.