II. Országos Határrendész Járőrverseny

2013. 06. 28., p - 09:52
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, a Készenléti Rendőrség, valamint a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csapatai bizonyultak a legeredményesebbnek.

Rangos szakmai verseny helyszíne volt 2013. június 27-én Orosháza. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis a határrendészeti szolgálat épületében és annak környékén rendezte meg a II. Országos Határrendész Járőrversenyt. A megmérettetésre 15 csapat nevezett. Rajtuk kívül az Országos Rendőr-főkapitányság csapata, valamint a házigazda Békés megyeiek, és egy Romániából érkezett válogatott versenyen kívül vágott neki a feladatok teljesítésének. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Polyák Zsolt r. ezredes üdvözölte a versenyzőket, majd a megnyitót és eligazítást követően a csapatok különböző helyszíneken többféle helyzettel találkoztak. Gépjárművel hajtottak végre ügyességi feladatokat, csónakkal kutatták át a Gyopárosi tavat, határsértők nyomát keresték, okmányokat vizsgáltak. Emellett elméleti tudásukról is számot adtak és lövészetben is összemérték tudásukat.

A verseny végén dr. Vas Gizella r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője értékelte a versenyzők teljesítményét. Összességében a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola csapata bizonyult a legjobbnak. A második helyezetteknek járó elismerést a Készenléti Rendőrség válogatottja vehette át, a harmadik helyen pedig a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot képviselő határrendészek végeztek. A versenyen kívül indult csapatok különdíjban részesültek, a Békés megyei határrendészeknek Orosháza város elismerését Zalai Mihály alpolgármester adta át. A megmérettetés résztvevőinek a rendezők szabadidős programokat, így például városnézést, múzeum látogatást, kerékpáros ügyességi versenyt is szerveztek. Ezen kívül a Gyopárosi Park- és Élményfürdőben is volt alkalmuk egy rövid kikapcsolódásra, felfrissülésre.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószerrel kereskedtek

Egy 17 éves fiú is árulta a kábítószert. A hajdú-bihari rendőrök hat gyanúsítottal szemben folytatják a nyomozást.

 

Meglopták a tolvajt

Egy mezőzombori sértettől pénzkazettát vittek el, amit végül a tolvaj segítői elloptak.

 

Lopás miatt keressük őket

A budapesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.