II. Országos Határrendész Járőrverseny

2013. 06. 28., p - 09:52
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, a Készenléti Rendőrség, valamint a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csapatai bizonyultak a legeredményesebbnek.

Rangos szakmai verseny helyszíne volt 2013. június 27-én Orosháza. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis a határrendészeti szolgálat épületében és annak környékén rendezte meg a II. Országos Határrendész Járőrversenyt. A megmérettetésre 15 csapat nevezett. Rajtuk kívül az Országos Rendőr-főkapitányság csapata, valamint a házigazda Békés megyeiek, és egy Romániából érkezett válogatott versenyen kívül vágott neki a feladatok teljesítésének. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Polyák Zsolt r. ezredes üdvözölte a versenyzőket, majd a megnyitót és eligazítást követően a csapatok különböző helyszíneken többféle helyzettel találkoztak. Gépjárművel hajtottak végre ügyességi feladatokat, csónakkal kutatták át a Gyopárosi tavat, határsértők nyomát keresték, okmányokat vizsgáltak. Emellett elméleti tudásukról is számot adtak és lövészetben is összemérték tudásukat.

A verseny végén dr. Vas Gizella r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője értékelte a versenyzők teljesítményét. Összességében a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola csapata bizonyult a legjobbnak. A második helyezetteknek járó elismerést a Készenléti Rendőrség válogatottja vehette át, a harmadik helyen pedig a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot képviselő határrendészek végeztek. A versenyen kívül indult csapatok különdíjban részesültek, a Békés megyei határrendészeknek Orosháza város elismerését Zalai Mihály alpolgármester adta át. A megmérettetés résztvevőinek a rendezők szabadidős programokat, így például városnézést, múzeum látogatást, kerékpáros ügyességi versenyt is szerveztek. Ezen kívül a Gyopárosi Park- és Élményfürdőben is volt alkalmuk egy rövid kikapcsolódásra, felfrissülésre.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csendes hétvége

Nem történt sérüléses baleset Tolna megyében a hétvégén.

 

A helyszínen maradt a rendszáma

Anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetet okozott Zalaegerszegen, majd adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt egy 49 éves kemendollári férfi.

 

9 illegális migráns

A férfiak Kelebiánál - egy vonaton megbújva - próbáltak illegálisan az országba bejutni.

 

Halálos baleset a 451-es számú úton

Halálos kimenetelű baleset történt a 451-es út 27-es kilométerszelvényében, Csongrád közelében. Az érintett útszakaszon teljes az útlezárás.