Kanizsai Bonnie és Clyde

2014. 11. 04., k - 11:09
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A gyámhatóság és a rosszalló tekintetek elől akart külföldre szökni egy fiatalkorú lány a nevelőapjával. Nagykanizsán fegyverrel szereztek autót. a sértett lélekjelenléte meghiúsította tervüket, két talpraesett járőr elfogta őket.

Az első szerelemre élete végéig emlékszik az ember. Valószínűleg így lesz ezzel az a 15 éves pati lány is, aki egy esztendeje ismerte meg a nagybakónaki H. Lászlót (55), aki együtt élt a lány édesanyjával. H. László és a kamasz hiába titkolta viszonyukat, az egy idő után nyilvánvalóvá vált. A lány iskolájában is elterjedt kapcsolatuk híre, a gyámhivatal munkatársai ultimátumot adtak az anyának, H. László vagy elköltözik október 28-áig, vagy kiemelik a lányt és testvérét a családból.

– A férfi október 29-én reggel szólt a lány anyjának, hogy Nagykanizsára megy albérletet nézni – tájékoztat Nothoff Ingrid hadnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Anyja akarata ellenére vele ment a lánygyerek is. Valójában nem lakásnézőbe indultak: kitervelték, hogy lopnak egy autót, és külföldre menekülnek. A férfi magával vitte gáz-riasztó pisztolyát is. Az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában egy 33 éves helybeli nő sietett dolga végeztével az áruházból az autója felé. Amikor járműve mellé ért, H. László a hátához szorította a fegyvert, és annyit mondott, kell neki az autó.

 

Támadója beültette a nőt a Škodába, az anyósülésre. A 15 éves lány hátraült, a férfi átadta neki a pisztolyt, amit a serdülő végig a nő fejének szegezett. H. László elhajtott a parkolóból.

– Útközben a férfi a nő mobiltelefonját követelte – folytatja a hadnagy –, de a sértett közölte, olyan nincs neki. Ezután H. László az autó forgalmiját akarta megszerezni, mire az asszony azt állította, az okmány nincs a kocsiban. A sofőr végül egy elhagyatott útszakaszon megállt, hogy a nő kiszálljon. Egy pillanatig a páros nem figyelt rá, a nő kitépte a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, és elfutott. A lány és a férfi menekülőre fogták.

A sértett egy idő után visszament a magára  hagyott autóhoz, és hívta a rendőrséget. Zala megye összes szolgálatban lévő rendőrét riasztották. Épp Nagykanizsán teljesített szolgálatot Császár Csilla törzszászlós és Dézsenyi Renáta főtörzsőrmester, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

 

Császár Csilla törzszászlós és Dézsenyi Renáta főtörzsőrmester

 

– Pihenőidőnk közben rádión hallottuk a közleményt – idézi fel a történteket Császár Csilla törzszászlós. – A rendkívül jó személyleírások alapján néhány perc múlva kiszúrtuk, hogy az Arany János utca és a Kinizsi út kereszteződésében sétál a leírásnak megfelelő fiatal lány és idős férfi. A párt 12 óra 25 perckor igazoltattuk, majd figyelemmel a fegyverre, erősítést kértem. A helyi nyomozók hamar odaértek. A férfi ruházatának átvizsgálása során előkerült a riasztópisztoly, a tár teli volt gáztöltényekkel. H. Lászlót és a lányt elfogtuk, majd előállítottuk a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

Mindkét előállított részletes beismerő vallomást tett. Vallomásában a lány azt is kijelentette, nem tud H. László nélkül élni. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel, fegyveresen elkövetett jármű önkényes elvétele, valamint felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük. A lány szabadlábon védekezik, a rendőrség javaslatot tett a bűnügyi őrizetből vele ellentétben nem szabadított H. László előzetes letartóztatásának indítványozására.

HARLE

FOTÓ: ERDEI, RENDŐRSÉG, REPRÓ: E. M.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.