A Dunakeszi Rendőrkapitányság épületének energetikai fejlesztése

2015. 10. 01., cs - 14:24

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Dunakeszi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül 458,20 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Dunakeszi Rendőrkapitányság épületének energetikai fejlesztésére.

A KEOP-5.6.0/12-2014-0003 azonosítószámú „A Dunakeszi Rendőrkapitányság és szállóépület főépületének energetikai korszerűsítése” című projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett valósult meg, amelyhez a forrást a Kohéziós Alap biztosítja. A Támogatási Szerződést 2014.09.25-én írták alá a Felek. A projekt fizikai megvalósítása 2015.04.16-án kezdődött meg, és 2015.09.15-én zárult.

A beruházást főként a korszerűtlen nyílászárók, fűtési rendszer által okozott magas fenntartási költségek, valamint az épület alacsony hőkomfortja indokolta. A projekt energetikai szempontból komplex fejlesztést tartalmazott, amelynek megújuló energiaforrás felhasználása is részét képezte.

A projekt a Dunakeszi, Tábor utca 2-4. helyszínen valósult meg. A fejlesztés során sor került a nyílászárók cseréjére, 379 darab radiátor cseréjére, homlokzati és lábazati hőszigetelésre, valamint a födémek hő-és vízszigetelésére is. Emellett fényforrások cseréje, 24 darab vákuumcsöves napkollektor telepítése is megvalósult hőtároló tartályok beszerzése mellett. A radiátor-cserével együtt szabályozható radiátorszelepek is megvásárlásra kerültek az energiahatékonyság további javítása érdekében.

A fejlesztés megvalósításával a Rendőrkapitányság épülete megfelel a kor hőtechnikai követelményeinek, javul az energiafelhasználás hatékonysága, az épület energetikai besorolása. Ennek hatására a fenntartási költségek jelentős mértékben fognak csökkenni, valamint az épület hőkomfortjának növekedése miatt a munkakörülmények javulása is megvalósul. A korszerűsítéssel a projekt az Európa 2020 célkitűzésein belül hozzájárul az energiahatékonyság fejlesztéséhez, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez napenergia felhasználása által.


Kapcsolódó oldalak