Megújult a kisvárdai városi kapitányság

2015. 08. 24., h - 13:08

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósult meg a rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.

Kedvezményezett neve: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A projekt összköltsége: 212.550.464,-Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A támogatás összege: 212.550.464,-Ft

2015 júliusában zárult le a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság KEOP-5.6.0/12-2014-0022 azonosítószámú „Épületenergetikai korszerűsítés Kisvárda, Városi Kapitányság” című projektje, mely keretében a kisvárdai városi kapitányság épülete mintegy 212,6 millió forintból újult meg a projekt keretében.

 

A fejlesztés célja az volt, hogy a kapitányság épülete a kor követelményeinek megfeleljen, javuljanak az intézmény épületenergetikai jellemzői, ezzel egyidejűleg pedig csökkenjen az energiafelhasználás. Az épület fenntartási költségei rendkívül magasak voltak, ezért volt elengedhetetlenül szükséges a korszerűsítés.

 

A projekt a 4600 Kisvárda, Somogyi Rezső utca 5-7. (helyrajzi szám: 1257) címen valósult meg. A beruházás keretében a homlokzati hőszigetelés, az épület külső nyílászáróinak cseréje lett végrehajtva, a lapostető födémhőszigetelése, a fűtési rendszer és a használati melegvíz rendszerek felújításra kerültek, fotovoltaikus rendszer telepítettek, valamint a fényforrások és a világítási rendszer korszerűsítése is megtörtént.

A fejlesztéseknek köszönhetően az épület energetikai besorolása D-ről A-ra javult, amelynek segítségével a fenntartási költségek jelentős mértékben csökkentek. Ezen kívül a korszerűsítési projekt támogatja az ország 2020-as célkitűzéseit a megújuló energiahordozók hasznosításának növelése területén. Ennek kapcsán az üvegházhatású gázok kibocsátása az előzetes becsléseknek megfelelően évente 115,62 tonnával fog csökkenni a kisvárdai kapitányság esetében, míg a megújuló energiahordozók felhasználásának növekedése átlagosan évi 38,16 GJ lesz. 


Kapcsolódó oldalak