A séta összeköt! Generációk találkozása Ajkán

2019. 10. 09., sze - 09:17
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai rendőrök a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályairól tájékoztatták az érdeklődőket.

A gyaloglás világnapja alkalmából 2019. október 8-án 10 és 13 óra között Ajkán óvodások és nyugdíjasok részvételével gyalogtúrát szerveztek az ajkai nyugdíjas klubok.

Az Ajkai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója tájékoztatta a rendezvényen jelenlévőket a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályairól, az úgynevezett unokázós csalásokról, a vagyon elleni bűncselekményekről és a segélyhívó telefonszámok használatáról.

A rendezvényen a rendőrök felhívták a gyermekek figyelmét arra, hogy az úttesten történő átkeléshez a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket vegyék igénybe, a kerékpárral való közlekedés során pedig a kijelölt kerékpárutakat használják. Hangsúlyozták továbbá, hogy soha ne lépjenek ki az úttestre járművek mögül vagy takarásából, és ha nincs a közelben kijelölt gyalogátkelőhely, mindig alapos körültekintést követően, a legrövidebb szakaszon menjenek át az út másik oldalára.

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.