A séta összeköt! Generációk találkozása Ajkán

2019. 10. 09., sze - 09:17
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai rendőrök a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályairól tájékoztatták az érdeklődőket.

A gyaloglás világnapja alkalmából 2019. október 8-án 10 és 13 óra között Ajkán óvodások és nyugdíjasok részvételével gyalogtúrát szerveztek az ajkai nyugdíjas klubok.

Az Ajkai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója tájékoztatta a rendezvényen jelenlévőket a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályairól, az úgynevezett unokázós csalásokról, a vagyon elleni bűncselekményekről és a segélyhívó telefonszámok használatáról.

A rendezvényen a rendőrök felhívták a gyermekek figyelmét arra, hogy az úttesten történő átkeléshez a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket vegyék igénybe, a kerékpárral való közlekedés során pedig a kijelölt kerékpárutakat használják. Hangsúlyozták továbbá, hogy soha ne lépjenek ki az úttestre járművek mögül vagy takarásából, és ha nincs a közelben kijelölt gyalogátkelőhely, mindig alapos körültekintést követően, a legrövidebb szakaszon menjenek át az út másik oldalára.

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.