Autómentes Nap a baleset-megelőzés jegyében

2021. 09. 23., cs - 11:47
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság és a Csermák József Rendezvénycsarnok munkatársai a tapolcai Városi Autómentes Napon tartottak baleset-megelőzési rendezvényt 2021. szeptember 22-én délelőtt.

A szervezők színes programsorozattal várták a gyerekeket és a felnőtteket, amelynek keretében a rendőrök elméletben, valamint gyakorlatban is bemutatták a szabálykövető, biztonságos közúti közlekedést az érdeklődőknek. A kerékpáros KRESZ és ügyességi pályán a gyermekek kipróbálhatták tudásukat kétkerekű járműveiken. Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt külön kampány keretében felhívták a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire. Elmondták, hogy már csekély mennyiségű alkohol fogyasztása is hátrányosan befolyásolhatja a járművezetési képességeket. A gyerekek színes ábrák segítségével megismerkedhettek a bicikli kötelező tartozékaival, amelyekről megtanulhatták, hogy a közúton való közlekedés során elengedhetetlen eszközök, mivel fontos szerepet játszanak a testi épségük és életük megóvásában.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.

 

16 éve jogsi nélkül, most bíróság elé állt

A szekszárdi férfi vezetői engedélyét még 2004-ben vették el jogerősen ittas járművezetés miatt. Azóta is rendszeresen vezetett. A rendőrök sokadjára fogták el, ezúttal őrizetbe vették, és bíróság elé állították.

 

Egy este - 30 gyorshajtó

A kecskeméti járőrök szombaton éjszaka fokozott ellenőrzést tartottak a város közlekedésbiztonsági szempontból veszélyeztetett területein.