Biztonságos nyári szünet

2019. 06. 17., h - 14:22
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tanévzáró-szünidőnyitó sajtótájékoztatót tartottak.

Debrecenben tartott sajtótájékoztatót a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. június 17-én.

A rendőrök a gondtalan és problémáktól mentes nyár érdekében a médián keresztül tájékoztatták a gyerekeket és szüleiket a fontos tudnivalókról, hiszen a szünetben megnövekedhet a fiatalok veszélyeztetettsége. Ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni és az egyéb balesetekre, de akár az áldozattá válásukra is. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, esetenként óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak.

A megyei bűnmegelőzési osztály vezetője, Juhász Zoltán r. alezredes azokra a fontos tanácsokra hívta fel a figyelmet, amelyek betartásával megelőzhető az áldozattá, illetve elkövetővé válás. Kiemelte, hogy minden korosztályú gyereknél fontos az, hogy a szülőkkel bizalmas viszonyban legyenek, megosszák terveiket, programjaikat egymással.

Suba István r. százados, baleset-megelőzési szakember felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy a szünidő alatt megnövekszik a kerékpárosok, főleg a gyerekek száma az utakon. Kiemelte annak fontosságát, hogy a járművezetőknek nemcsak szabálykövetően, de körültekintőbben és óvatosabban is kell a vakáció idején közlekedni.

Rácz Gábor, a Magyar Kerékpáros Klub önkéntese a biciklivel közlekedőknek tett ajánlásaiban megfogalmazta, hogy nagyon fontos a közlekedési szabályok betartása, a járművek műszaki állapotának felülvizsgálata és a megfelelő védőeszközök viselése, hisz ezekkel megelőzhetőek a balesetek és a sérülések foka is enyhíthető.

Fogadják meg a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tanácsait.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rablók

A pétervásárai rendőrök rövid időn belül elfogták a két szentdomonkosi fiatalt.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértő egy kamion alvázán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.