Bringás reggeli Szolnokon

2019. 10. 10., cs - 08:45
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A szakemberek megelőzési programokkal és kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket Szolnokon.

A Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében idén is megrendezésre került 2019. október 9-én a Bringás reggeli. A kezdeményezéshez csatlakozva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai is várták az érdeklődőket Szolnokon, a Kossuth téren. A gyerekek  különböző közlekedésbiztonsági ajándékokat kaptak, és játékos kirakókkal, interaktív módon ismerkedhettek meg a kerékpározás szabályaival. A felnőttek kerékpáros kvízt töltöttek ki, és regisztráltathatták a kétkerekűeket egy központi adatbázisba, a Bike Safe program keretén belül. Ennek a sikeres vagyonvédelmi programnak a célja, egy olyan nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegítheti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását. Jász-Nagykun-Szolnok megyében is nagyon népszerű, hiszen a 2015-óta közel hatezer kerékpár került regisztrálásra. A rendőrök egy-egy ilyen alkalommal a kerékpár minden adatát rögzítik egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételeket is készítenek.

A kerékpárral érkezőket frissítő gyümölcslével, péksüteménnyel és meleg kávéval kínálták a kora reggeli órákban.

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

 Fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Kerékpárját minden esetben zárja le, akkor is, ha csak pár percre hagyja őrizetlenül!
  • Megbízható, jó minőségű zárat használjon, és stabil rögzítési ponthoz erősítse a kerékpárt!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt, helyen hagyja biciklijét – nem eldugott kisutcában, kapualjban!
  • Regisztrálja, vagy regisztráltassa kerékpárját az országos Bike Safe nyilvántartásban!
  • Amennyiben kerékpárját eltulajdonították, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó telefonszámon!

A kerékpárlopások megelőzésével kapcsolatban, ITT hasznos tanácsokat találhatnak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.