Bringás reggeli Szolnokon

2021. 09. 17., p - 12:55
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A megelőzési szakemberek BikeSafe programmal és láthatósági eszközökkel várták az érdeklődőket Szolnokon.

A Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében idén is megrendezésre került Szolnokon, a Kossuth téren 2021. szeptember 17-én a Bringás reggeli. A rendezvényen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai is részt vettek.

Az érdeklődők különböző közlekedésbiztonsági eszközöket, és hasznos tanácsokat kaptak a láthatóság fontosságáról. Kicsik és nagyok játékos formában tesztelhették tudásukat a kerékpár kötelező tartozékainak ismereteiről, valamint kipróbálhatták a részeg szemüveget is. A bűnmegelőzési munkatársaknál a kerékpárokat regisztrálni lehetett az országos adatbázisba a BikeSafe program keretén belül. A rendőrök 24 biciklit regisztráltak a rendezvényen. A megelőzési szakemberek a kerékpár minden adatát rögzítik egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételeket is készítenek. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegítheti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását.

A kerékpárral érkezőket frissítővel, péksüteménnyel és gyümölccsel kínálták a kora reggeli órákban.

Aki lemaradt a Bringás reggeliről és szeretné regisztrálni kerékpárját a BikeSafe adatbázisba, megteheti a Szolnoki Rendőrkapitányságon minden hónap utolsó keddjén 13-16 óra között.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.