Elkezdődött a SuliMoped program előválogatója Vas megyében

2019. 10. 09., sze - 16:07
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A program végén hetvenöt diák szerezhet segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett programhoz idén négy vasi település tíz intézménye csatlakozott. A 14-16 év közötti diákok célja nem más, mint az, hogy a legjobb hetvenöt között tudhassák magukat.

A program célja: a 14. életévüket betöltött, hátrányos helyzetű és/vagy kiemelkedő tanulmányi eredményt elért iskolások lehetőséget kapjanak arra, hogy ingyenesen szerezhessenek segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

A szombathelyi és körmendi előválogatókat követően, 2019. október 9-én a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola adott otthont a selejtezőnek. Az ünnepélyes megnyitót követően a tanulók egy kerékpáros közlekedésbiztonsági tesztet töltöttek ki, majd egy kerékpáros ügyességi pályán bizonyították felkészültségüket.

Azok a diákok, akik az előválogatókból bekerülnek a programba – a felkészülést követőn – a tanév végeztével eredményes elméleti és gyakorlati vizsga teljesítése után kezükbe foghatják életük első vezetői engedélyét.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai eredményes felkészülést kívánnak!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ruhákat loptak

A miskolci rendőrök keresik a feltételezett elkövetőket.