Elkezdődött a SuliMoped program előválogatója Vas megyében

2019. 10. 09., sze - 16:07
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A program végén hetvenöt diák szerezhet segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett programhoz idén négy vasi település tíz intézménye csatlakozott. A 14-16 év közötti diákok célja nem más, mint az, hogy a legjobb hetvenöt között tudhassák magukat.

A program célja: a 14. életévüket betöltött, hátrányos helyzetű és/vagy kiemelkedő tanulmányi eredményt elért iskolások lehetőséget kapjanak arra, hogy ingyenesen szerezhessenek segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

A szombathelyi és körmendi előválogatókat követően, 2019. október 9-én a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola adott otthont a selejtezőnek. Az ünnepélyes megnyitót követően a tanulók egy kerékpáros közlekedésbiztonsági tesztet töltöttek ki, majd egy kerékpáros ügyességi pályán bizonyították felkészültségüket.

Azok a diákok, akik az előválogatókból bekerülnek a programba – a felkészülést követőn – a tanév végeztével eredményes elméleti és gyakorlati vizsga teljesítése után kezükbe foghatják életük első vezetői engedélyét.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai eredményes felkészülést kívánnak!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Könyvtárból loptak

A rendőrök rövid időn belül elfogták a laptopot eltulajdonító két fiatalkorút Szolnokon.

 

Három autó – három tolvaj

A kecskeméti rendőrök – a kiskunhalasi járőrök közreműködésével – rövid időn belül elfogták azt a három férfit, akik egy kecskeméti telephelyről eltulajdonítottak több járművet.

 

Ittasan vezettek

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte azoknak az ügyeknek a vizsgálatát, amelyeket hét, ittas járművezetővel szemben folytatott.

 

Elfogás és átadás

Három határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében, Kaszaper külterületén. Eközben átadták a román hatóságnak azt a magát palesztin állampolgárnak valló férfit, akit hajnalban tartóztattak fel Lőkösháza külterületén.

 

Teljes útlezárás lesz az M1-es autópályán

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a járművezetőket, hogy az autópályát a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között január 19-én vad kihajtás miatt két órára a szakemberek lezárják.