Előzzük meg a motoros baleseteket

2018. 06. 13., sze - 07:35
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szakemberei prevenciós céllal ellenőriztek a Győr környéki utakon.

Az elmúlt néhány napban megyénk útjain nagy számban voltak érintettek motorral közlekedő járművezetők a közúti közlekedési balesetekben. Több esetben a sérülések kimenetele súlyos volt, azonban két balesetben a motorkerékpáros életét vesztette.

 A prevenciós szakemberek a közúti ellenőrzések alkalmával hasznos tanácsokat adtak a közlekedőknek a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

A rendőrök hangsúlyozták fontos, hogy a motorosok különösen fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen résztvevői közé tartoznak. Passzív biztonságtechnikai megoldások, mint például biztonsági öv vagy légzsák nem védi őket. Vezetéstechnikai szempontból nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tavasszal, nyár elején több hónapos kihagyás állhat egy motoros mögött, ezért a szokásosnál körültekintőbben kell megtenni az első utakat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében az alábbiakat tanácsolja:

- Motorozzon megfontoltan, körültekintően, a közúti közlekedési szabályok betartásával;

- Kizárólag műszakilag kifogástalan állapotú motorkerékpárral közlekedjen;

- Motorozás közben mindig viseljen megfelelő védőfelszerelést;

- Közlekedjen az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel, figyeljen a helyes követési távolság megválasztására!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikeres újraélesztés

Az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőre a Police Medic képzésen tanultak szerint tartott életben egy 56 éves férfit.

 

Templomban rongált

A soproni rendőrök rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 35 éves helyi férfit.

 

Baleset az M7-es autópályán

Polgárdi társégében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, ezért a forgalom egy sávon halad a Balaton felé.