Figyeljünk a gyerekekre!

2020. 08. 31., h - 11:11
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelemre és körültekintésre kér az iskolakezdés kapcsán.

Nyakunkon a szeptember és kezdődik az iskola. Szinte minden diák várja a találkozást az osztálytársakkal, barátokkal, tanárokkal. Az első iskolai napot megelőzően célszerű gyermekeinkkel átbeszélni a legfontosabb közlekedési szabályokat, jelzőtáblákat és együtt feleleveníteni, hogy milyen veszélyes szituációkra számíthatnak az iskolába vezető úton. Az elsősöknek különösen nehéz lesz a kezdet, hiszen az ovihoz képest teljesen új helyszín és közösség várja őket.

Az alsó tagozatos tanulók nagy része felnőtt kísérettel közlekedik, legtöbbjük autóval vagy közösségi közlekedési eszközzel jut el az iskolába. Fontos a felnőttek példamutatása. A csemetéinket autóban mindig ültessük méretének megfelelő gyermekbiztonsági rendszerbe, illetve mi is használjuk menet közben a biztonsági övet. Tömegközlekedési eszközzel utazva pedig ismételjük át a gyermekekkel a közösségi közlekedés szabályait és alkalmazzuk azokat.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az oktatási intézmények, óvodák és bölcsődék környékén fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek. Az iskolakezdést követően gyakoribbá válhat, hogy a parkoló autók, vagy álló autóbusz takarásából kilép egy gyermek, illetve a gyalogos-átkelőhelyen váratlanul jelenik meg.

Figyeljünk oda egymásra, hogy balesetmentes legyen az idei tanév.

... hogy mindenki hazaérjen! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.

 

Gyöngyösön rongált

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.