Fókuszban a bringások

2018. 09. 13., cs - 08:50
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Segítő együttműködés a vállalatok és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság között.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint egyre többen vannak, akik – ha tehetik – kerékpárral járnak dolgozni. Ez egészségesebb és pénztárcakímélőbb megoldás, azonban növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. Éppen ezért fontos, hogy időről-időre felfrissítsük, aktualizáljuk a közlekedési szabályok tekintetében korábban elsajátított ismereteinket és semmi esetre sem rutinból közlekedjünk!

Emellett fontos, hogy kerékpárunkat a kötelező tartozékokkal felszerelten, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban tartsuk és meghibásodás esetén fordítsunk gondot a megjavítására és/vagy a hiányzó eszközök pótlására! Kiemelten fontos a fékrendszer és a világítóberendezések megfelelő működése! A kerékpár és a kerékpáros kellő láthatóságának biztosítására különösen fontos fokozott figyelmet fordítani!

Kiemelt szempont, hogy a szakemberek által képviselt értékek minél többekhez eljussanak, azonban fontosnak tartjuk annak vizsgálatát is, hogy erőfeszítéseink beváltották-e a hozzájuk fűzött reményeket. Éppen ezért a „Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet!” program keretében olyan vállalatokhoz is ellátogatnak munkatársaink, ahol korábban már jártak.

Ezúttal a Nestle Hungaria Kft. büki gyáregységét keresték fel a szakemberek. Az ellenőrzés alkalmával csak néhány apróbb hiányossággal szembesültek kollégáink. Minden esetben természetesen felhívták az érintetteket azok mielőbbi kijavítására.

Az ellenőrzött kerékpárok tulajdonosai nem távoztak üres kézzel, hiszen számos, munkatársaink által vitt, a közlekedés biztonságát elősegítő tárgy talált gazdára ezúttal is.

Kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.