Gyerekek a biztonságos közlekedésért

2018. 01. 18., cs - 14:54
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendhagyó közlekedésbiztonsági akciót szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az egyik szolnoki általános iskola diákjaival közösen.

A kerékpáros közlekedés biztonságára hívták fel rendőrök és kisdiákok a figyelmet 2018. január 18-án Szolnok egyik gyalogos-átkelőhelyénél. A megyei balesetmegelőzési bizottság munkatársai a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12 diákjával közösen kerékpáros eszközöket osztottak az arra közlekedő bicikliseknek.

A gyerekek maguk tájékoztatták a kerekezőket az akció céljáról. Ismertették a legfontosabb szabályokat, hangsúlyozták a balesetmegelőzés, kiemelten a láthatóság fontosságát. Emellett elmondták a jól ismert balesetmegelőzési versikét is, ezzel kedveskedve a két keréken közlekedőknek.

Kerékpáros tanácsok:

  • Mindig gondoskodjanak a megfelelő láthatóságról!
  • A kerékpár kötelező felszereléseit, azok működését (lámpák, fékek, gumiabroncs, küllőprizmák, csengő) mindig ellenőrizzék indulás előtt!
  • A kerékpározók mindig fordítsanak kellő figyelmet az elsőbbségi szabályok betartására!
  • Kanyarodási szándékukat esetén mindig előre jelezzék!
  • Lakott területen kívül mindig használjanak láthatósági mellényt!
  • A kerékpáros sisak viselése nem kötelező, de ajánlott, ezzel is biztonságosabbá téve a biciklis közlekedést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.