Húsvétkor is balesetmentesen!

2019. 04. 19., p - 09:02
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök az ünnepek alatt is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is megnövekedett forgalomra számít a húsvéti időszakban.  Az ünnepi hosszú hétvégén sokan indulnak útnak az országban pihenni, vagy akár a távolban élő rokonaikat meglátogatni, a megnövekedett forgalom miatt pedig kisebb-nagyobb szabálytalanságok is jellemezhetik a közlekedést.

Ennek megfelelően arra kérünk minden közlekedőt, legyenek türelmesebbek az utakon, induljanak korábban útnak, számoljanak hosszabb menetidővel, és hallgassák rendszeresen a közlekedési információkat. Közlekedésük során legyenek nyugodtak, előzékenyek, udvariasak, s fokozottan ügyeljenek a közlekedés védtelen képviselőire, a gyalogosokra is.

A balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki!

Nógrád megyében a rendőrök a húsvéti ünnepek alatt is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére, éppen ezért a közlekedők a megye teljes területén belül számíthatnak közúti ellenőrzésekre.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a nyaklánckitépő

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy héten belül két alkalommal nyakláncot, két alkalommal pedig fülbevalót tépett ki a sértettek nyakából, illetve füléből.

 

Lelőtte szomszédja kutyáját

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lelőtt egy kutyát, majd egy zsákba tette a tetemet és egy bokor alá rejtette Garé határában.

 

Befejezett ügy

A tilos jelzés ellenére, a sínekre hajtott egy 59 éves férfi a járművével. A tatabányai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.