Interaktív előadás kisiskolásoknak

2019. 02. 21., cs - 17:32
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a gyalogos közlekedés alapvető szabályairól beszélgettek alsó tagozatos gyerekekkel Győrben.

A Győri Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója a Kölcsey Ferenc Általános Iskola 4. osztályos tanulóinak tartott tájékoztató órát 2019. február 20-án délelőtt. Az előadáson a diákok a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályaival ismerkedtek meg. Csoportmunka keretében KRESZ-tesztet töltöttek ki, majd közösen beszélték meg a teszt kérdéseire adott helyes válaszokat. Az előadó a fenti témakörből a gyerekeknek két alapvető közlekedési helyzetet emelt ki:

  • A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán, vagy a kerékpárúton kell közlekednie. Ha az úton nincs járda, leállósáv, vagy útpadka és még kerékpárút sincs - vagy az a gyalogos közlekedésre alkalmatlan - a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek. Ebben az esetben a gyalogosnak az úttest szélén, egy sorban, lakott területen lehetőleg a menetirány szerinti baloldalon, lakott területen kívül mindig a baloldalon, a járműforgalommal szemben kell közlekednie.
  • A másik szituáció, amit megbeszéltek az volt, amikor keresztirányban közlekedik a gyalogos az úttesten, vagyis amikor az úttest túloldalára akar átjutni. Itt az elsőbbség fogalmának jelentésével, annak a különböző helyzetekben történő helyes alkalmazásával ismerkedtek meg.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábelt loptak, őrizetben vannak

A Békés megyei rendőrök elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt loptak el Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.