Közlekedésbiztonsági versenyek Kiskőrösön

2018. 04. 20., p - 10:25
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idén ismét Kiskőrösön rendezték meg a „Kerékpáros Iskola Kupa”, valamint a „Ki a mester két keréken?” versenyek megyei döntőit.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága – a Kiskőrösi Rendőrkapitányság közreműködésével – 2018. április 19-én rendezte meg a „Kerékpáros Iskola Kupa”, valamint a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű, felmenő rendszerű versenyek megyei döntőit Kiskőrösön.

 

A közlekedésismereti vetélkedők célja az általános iskolás diákok közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteinek felmérése, ezek további oktatásának, nevelésének módszertani segítése, valamint a tanulók részére megyei szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása volt.

 

 

A „Kerékpáros Iskola Kupa” helyezettjei:

1.      Bránya Zita (Kiskőrös) és Tóth Barnabás (Kiskőrös)

2.      Rideg Lili (Kalocsa) és Suba Bálint (Lajosmizse)

3.      Pallós Dorka (Baja) és Mészáros Tibor (Kunszentmiklós)

 

 

A „Ki a mester két keréken” helyezettjei:

1.      Mészáros Gréta (Lajosmizse) és Ságodi Levente (Kiskunhalas)

2.      Földszín Katalin (Kunszentmiklós) és Kocsis Patrik (Lajosmizse)

3.      Kecskés Petra (Tiszakécske) és Kalamen Szilveszter (Tiszakécske)

 

 

A versenyek országos döntőin a kategóriánként, egyéni teljesítmény alapján első helyezést elért versenyzők vehetnek részt. A „Kerékpáros Iskola Kupa” országos döntője 2018. május 9-11. között Egerben lesz, míg a „Ki a mester két keréken?” vetélkedő országos döntőjét Pécsett, 2018. május 15-16-án rendezik.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.