Közlekedési tanácsok autósoknak

2018. 10. 21., v - 08:44
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Ősszel is biztonságban Vas megyei útjain.

Ne feledjük, a lassúbb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel még a kritikusabb őszi időszakban is minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat!

Az őszi hónapok velejárói a rövidülő nappalok és a ködös, párás, hideg reggelek. Ez az időszak próbára teszi még a gyakorlottabb gépjárművezetőket is. A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól, vagy a munkagépek által az útburkolatra felhordott sártól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak.

Az országos közlekedésbiztonsági kampány mellett – amely felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben – a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága is óvatosságra inti a gépjárművezetőket.

Fontos hangsúlyozni, az autósoknak megfelelően fel kell készíteniük járműveiket és saját magukat is a megváltozott látási és időjárási körülményekre azért, hogy elkerülhessék a balesetveszélyes helyzeteket. A személygépkocsival közlekedők számos esetben csak az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzésére figyelnek, azonban az őszi közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó-folyadék és a páramentesítő is!

Kérjük, válasszák meg helyesen autójuk sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben!

Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők és a cél az, hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migráns egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Négy határsértő negyed órán belül

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.