Motoron is biztonságban

2018. 04. 15., v - 08:04
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség és a kormányhivatal szakemberei tanácsokkal, vezetéstechnikai tréninggel segítették a motorosokat.

A jó idő beköszöntével egyre több motoros veszi elő a téli hónapokra leállított járművét. A balesetmentes közlekedés alapfeltétele, hogy a motorkerékpárok kifogástalan műszaki állapotban legyenek. Fontos, hogy a motorok vezetői és utasai használjanak védőfelszerelést, tartsák be a közlekedési szabályokat. A rendőrség kéri a motorkerékpár-tulajdonosokat, hogy még a szezon elején vizsgálják át, vizsgáltassák át járműveiket! A hibák javítását szakemberek végezzék. Szükség esetén gondoskodni kell a gumiabroncsok és az izzók cseréjéről. Mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel hajtsanak, tartsanak biztonságos követési távolságot!

Hosszabb kihagyás, így például a téli időszak után, ajánlott felfrissíteni a vezetéstechnikai tudást. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának motoros rendőrjárőrei 2018. április 14-én, Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal rendezvényén tartottak tréninget és igyekeztek hasznos tanácsokkal ellátni a motorosokat. A résztvevőknek egy manőverpálya is segített abban, hogy gyakorolják a kanyarodást, a fordulást, a szlalomozást. Az eseményen több mint 60 motoros vett részt, akik az ittasságot szimuláló „részeg szemüveget” is kipróbálhatták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.