Ovi-Zsaru foglalkozás Balatonfüreden

2019. 02. 19., k - 13:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Óvodás korú gyermekek részére tartottak bűnmegelőzési előadást a balatonfüredi rendőrök.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 19-én délelőtt a helyi Kiserdei Óvoda Mesevilág Tagóvoda nagycsoportos növendékeit látogatták meg az Ovi-Zsaru program keretén belül. Az előadás célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése és annak elősegítése volt, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőröktől. A program során a gyerekek megismerték az egyenruhát, annak kiegészítő és kötelező tartozékait, valamint közösen beszélgettek olyan szabályokról, melyeket az óvodás korú gyerekeknek már tudniuk kell. Javasolták nekik többek között, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, ne üljenek be ismeretlen személyek autójába és ne is fogadjanak el tőlük semmit. A foglalkozáson a gyerekek köszönthették Rendőr Robit, Rosszcsont Ricsit és Rosszcsont Rozit, a program bábfiguráit.

A balatonfüredi rendőrök az alábbiakra hívják fel az óvódás korú gyermekek szüleinek figyelmét:

  • Magyarázzák el gyermekeiknek, hogy ki az idegen személy számukra!
  • Beszélgessenek gyermekeikkel arról, hogy idegenekkel ne álljanak szóba és ne fogadjanak el tőlük semmit!
  • Tanítsák meg gyermekeiket arra, ha közterületen, üzletekben, bevásárlóközpontokban, rendezvényeken eltávolodnak vagy leszakadnak a szülőktől, mindenképpen tudják az adataikat, és azt is, hogy kérjék megbízható felnőtt – biztonsági szolgálat, rendőr, mentő, tűzoltó – segítségét!

A rendezvény végén az előadó minden óvodásnak prevenciós témájú matricákat ajándékozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.