Ovisok a KEVE-Mini programban

2020. 10. 27., k - 09:51
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A 2020/2021-es tanévben három óvodás csoport csatlakozott a programhoz.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a 2019/2020-as tanévtől bevezette és sikeresen működteti 38 megyei általános iskola első osztályában és 20 iskola második osztályában a Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra! (KEVE) elnevezésű közlekedésbiztonsági programot.

A projekt keretében – amelyet pedagógus végez rendőri együttműködéssel – interaktívan, egymásra épülő jelleggel, az életkori sajátosságokat figyelembevéve zajlik a diákok közlekedési, illetve baleset-megelőzési nevelése, oktatása.

Ahhoz, hogy a sikeresnek bizonyuló projekt által átadni kívánt ismeretanyag még inkább beépüljön, célszerű a kisebb korosztályban is elkezdeni az oktatást.

A 2020/2021-es tanév kezdetére a baleset-megelőzési szakemberek kidolgozták az óvodák nagycsoportosai részére a KEVE tematikájával összhangban lévő KEVE-Mini programot, amelynek célja a gyermekek közlekedését segítő ismeretek átadása három fő témakörben (gyalogos közlekedés, viselkedés utazás közben és közlekedés kerékpárral, futóbiciklivel).

A foglalkozások során a kisgyermekek számára is könnyen érthető, játékos formában fogalmazzák meg a közlekedési szabályokat és a közlekedéshez szervesen kapcsolódó, biztonságukat érintő normákat. A programhoz a 2020/2021-es tanévben három óvodás csoport csatlakozott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.