Prevenció az edzőtáborban

2019. 08. 14., sze - 19:19
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset-megelőzési előadás Kapuváron.

A Kapuvári Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési munkatársa tartott előadást gyerekeknek, 2019. augusztus 13-án a Castrum Sport Club karate edzőtáborában. A tábor egyik programjaként biciklitúrán vesznek részt a fiatalok, ezért az előadás témája ehhez igazodva a biztonságos közlekedés-, ezen belül is a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályai voltak.

A prevenciós szakember felhívta a figyelmet a gépjárművekben utasként tartózkodó személyekre vonatkozó előírásokra is, hangsúlyozva a biztonsági öv használatának fontosságát. Az előadás során filmvetítésre is sor került, továbbá a táborozók a jobb láthatóságot elősegítő biztonsági eszközöket - láthatósági mellény, fényvisszaverő csuklópánt, karszalag, ruhára és kerékpárra ragasztható fényvisszaverő matrica- kaptak ajándékba.

A baleset-megelőzési előadáson a kiemelt főelőadó munkáját a Kapuvári Rendőrkapitányságon közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás tanulók is segítették.

1

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.