Rendhagyó táncprodukció Kisvárdán

2019. 01. 09., sze - 16:10
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Több száz középiskolás diák tekintette meg a különleges bűn- és balesetmegelőzési előadást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Kisvárdai Baleset-megelőzési Bizottság közös szervezésében mutatta be a szolnoki ,,New Step” Fitnesz és Táncstúdió az „Üzenet a biztonságért” című előadását 2019. január 9-én a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előadótermében.

A rendezvényen a célközönség, mintegy 400 kisvárdai középiskolás diák vett részt. Az előadás bűn- és balesetmegelőzési témákat dolgozott fel rendhagyó módon. Olyanokat, mint a családon belüli erőszak, a kiközösítés, a láthatóság szerepe a közlekedésben, a diszkó-balesetek. A formáció sajátos előadása akrobatikus elemekkel tűzdelt táncprodukció, amelyen keresztül prevenciós üzeneteket közvetítenek a közönség felé. A résztvevő diákokat megérintette a különleges előadás, amit láthatóan és hallhatóan is kinyilvánítottak. Az egyik gimnazista fiú az előadás végén úgy nyilatkozott, hogy „majdnem elsírtam magam”.

A rendezvényt Dr. Balogh Barnabás r. ezredes, a Kisvárdai Rendőrkapitányság megbízott vezetője, valamint Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere nyitotta meg. A lebonyolításban a baleset-megelőzési bizottságok mellett közreműködött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.