Rendőrök a nyári táborokban

2019. 06. 22., szo - 09:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai táborozó gyerekek figyelmét hívták fel a nyár veszélyeire.

A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nyári táborában 2019. június 18-án délután a rendőrök ügyességi pályával és közlekedési játékokkal várták a diákokat. A foglalkozás alkalmával a gyermekek a gyakorlatban is kipróbálhatták kerékpáros tudásukat, valamint feleleveníthették KRESZ ismereteiket. A rendőrök elmondták nekik, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen pedig a kétkerekűről leszállva keljenek át az úttest másik oldalára, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola által szervezett nyári tábor résztvevői 2019. június 20-án délután a nyári szünetre vonatkozó vagyonvédelmi tanácsokat kaptak a pápai rendőröktől. Az előadók felhívták a jelenlévők figyelmét többek között arra, hogy a strandokon lehetőség szerint vegyék igénybe a különböző értékmegőrzőket, ahol biztonságban lehetnek értékeik. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy ne hagyják őrizetlenül csomagjaikat, vigyázzanak rá felváltva. Ezenkívül kérték őket, hogy ne vigyenek magukkal a strandra nagy összegű készpénzt, illetve feltűnő és értékes használati tárgyakat, például ékszereket, laptopot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.