Rendőrök a nyári táborokban

2019. 06. 22., szo - 09:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai táborozó gyerekek figyelmét hívták fel a nyár veszélyeire.

A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nyári táborában 2019. június 18-án délután a rendőrök ügyességi pályával és közlekedési játékokkal várták a diákokat. A foglalkozás alkalmával a gyermekek a gyakorlatban is kipróbálhatták kerékpáros tudásukat, valamint feleleveníthették KRESZ ismereteiket. A rendőrök elmondták nekik, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen pedig a kétkerekűről leszállva keljenek át az úttest másik oldalára, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola által szervezett nyári tábor résztvevői 2019. június 20-án délután a nyári szünetre vonatkozó vagyonvédelmi tanácsokat kaptak a pápai rendőröktől. Az előadók felhívták a jelenlévők figyelmét többek között arra, hogy a strandokon lehetőség szerint vegyék igénybe a különböző értékmegőrzőket, ahol biztonságban lehetnek értékeik. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy ne hagyják őrizetlenül csomagjaikat, vigyázzanak rá felváltva. Ezenkívül kérték őket, hogy ne vigyenek magukkal a strandra nagy összegű készpénzt, illetve feltűnő és értékes használati tárgyakat, például ékszereket, laptopot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.