Rendőrök a nyári táborokban

2019. 06. 25., k - 11:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek.

A várpalotai sporttáborban és a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskolában tartottak játékos foglalkozásokat a rendőrök 2019. június 24-én.

A táborozó gyerekek a nyár veszélyeiről hallgattak előadást. A rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy mobiltelefonjukat idegeneknek ne adják át semmilyen kérésre. Hangsúlyozták továbbá, hogy a strandon, a táborokban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcsuk, a pénztárcájuk soha ne maradjon őrizetlenül, azokat biztonságos helyen tárolják.

A diákok játékos feladatokkal ismételhették át a közlekedési szabályokat. Átbeszélték az előadókkal a közúti jelzőtáblák, különösen az elsőbbségadásra vonatkozó táblák jelentéseit. Ezenkívül tájékoztatást kaptak, hogyan kell betartani a jobbkéz-szabályt és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is. Az előadás után a rendőrök az ujjlenyomat vétel technikáját is bemutatták a gyerekeknek, valamint szó esett a 112-es segélyhívó szám használatáról is.

A délutáni foglalkozáson aszfaltrajzversenyen mérték össze a gyerekek a tudásukat. Az alkotások a gépjárművezetés alkalmával kézben tartott mobiltelefon használatának veszélyeit jelenítették meg.

A legjobb munkákat a rendőrök láthatóságot elősegítő fényvisszaverős ajándékokkal jutalmazták.

rajzverseny

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.