Rendőrök a nyári táborokban

2019. 06. 25., k - 11:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek.

A várpalotai sporttáborban és a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskolában tartottak játékos foglalkozásokat a rendőrök 2019. június 24-én.

A táborozó gyerekek a nyár veszélyeiről hallgattak előadást. A rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy mobiltelefonjukat idegeneknek ne adják át semmilyen kérésre. Hangsúlyozták továbbá, hogy a strandon, a táborokban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcsuk, a pénztárcájuk soha ne maradjon őrizetlenül, azokat biztonságos helyen tárolják.

A diákok játékos feladatokkal ismételhették át a közlekedési szabályokat. Átbeszélték az előadókkal a közúti jelzőtáblák, különösen az elsőbbségadásra vonatkozó táblák jelentéseit. Ezenkívül tájékoztatást kaptak, hogyan kell betartani a jobbkéz-szabályt és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is. Az előadás után a rendőrök az ujjlenyomat vétel technikáját is bemutatták a gyerekeknek, valamint szó esett a 112-es segélyhívó szám használatáról is.

A délutáni foglalkozáson aszfaltrajzversenyen mérték össze a gyerekek a tudásukat. Az alkotások a gépjárművezetés alkalmával kézben tartott mobiltelefon használatának veszélyeit jelenítették meg.

A legjobb munkákat a rendőrök láthatóságot elősegítő fényvisszaverős ajándékokkal jutalmazták.

rajzverseny

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Afgán határsértők két szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.