Tánccal a biztonságért Békés megyében is

2019. 03. 13., sze - 16:15
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsabára érkezett a nagysikerű New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata, akik az országot járva sajátos koreográfiákkal hívják fel a figyelmet a bűn-és balesetmegelőzés fontosságára.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága különleges módot talált arra, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a bűn-és balesetmegelőzés fontosságára. A nagysikerű Üzenet Lánycsapatból kinőtt Üzenet Táncszínház előadásában, a New Step táncstúdió növendékei a fitnesz és az akrobatikus tánc elemeit felhasználva szólítják meg a fiatalokat. A produkció olyan témaköröket érint, mint az iskolai kiközösítés, a családon belüli erőszak, a drog veszélyei, a mobiltelefon közlekedés közben történő használata és a láthatóság fontossága. Az országos népszerűségnek örvendő előadás 2019. március 12-én Békéscsabára érkezett. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont a produkciónak. Az egyes témaköröket bemutató táncbetétek után, az adott szakterülettel foglalkozó rendőrök, illetve szakértők mondták el tapasztalataikat, jótanácsaikat a diákoknak.

Az előadás egyik kiemelt vendége volt a 20 éves Szűcs Fanni, aki két és fél évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedett és azóta kerekesszékben éli a mindennapjait. A lány vállalta, hogy beszél a balesetről, annak okairól és következményeiről. Tette ezt mindazért, hogy felhívja kortársai figyelmét arra, hogy mindig körültekintően, a szabályok teljes betartásával üljenek autóba, mert akár már egy kis hiba is örök nyomot hagyhat az életükben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.