Tánccal a biztonságért Békés megyében is

2019. 03. 13., sze - 16:15
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsabára érkezett a nagysikerű New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata, akik az országot járva sajátos koreográfiákkal hívják fel a figyelmet a bűn-és balesetmegelőzés fontosságára.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága különleges módot talált arra, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a bűn-és balesetmegelőzés fontosságára. A nagysikerű Üzenet Lánycsapatból kinőtt Üzenet Táncszínház előadásában, a New Step táncstúdió növendékei a fitnesz és az akrobatikus tánc elemeit felhasználva szólítják meg a fiatalokat. A produkció olyan témaköröket érint, mint az iskolai kiközösítés, a családon belüli erőszak, a drog veszélyei, a mobiltelefon közlekedés közben történő használata és a láthatóság fontossága. Az országos népszerűségnek örvendő előadás 2019. március 12-én Békéscsabára érkezett. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont a produkciónak. Az egyes témaköröket bemutató táncbetétek után, az adott szakterülettel foglalkozó rendőrök, illetve szakértők mondták el tapasztalataikat, jótanácsaikat a diákoknak.

Az előadás egyik kiemelt vendége volt a 20 éves Szűcs Fanni, aki két és fél évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedett és azóta kerekesszékben éli a mindennapjait. A lány vállalta, hogy beszél a balesetről, annak okairól és következményeiről. Tette ezt mindazért, hogy felhívja kortársai figyelmét arra, hogy mindig körültekintően, a szabályok teljes betartásával üljenek autóba, mert akár már egy kis hiba is örök nyomot hagyhat az életükben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Taxikból lopott

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.