Tartós hőség, fokozódó balesetveszély!

2017. 08. 03., cs - 10:41
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság óvatosságra inti a közlekedőket a balesetek elkerülése érdekében.

A 4911-es számú úton közlekedett Kállósemjén irányából Nyírbátor felé 2017. augusztus 2-án 12 óra körül személygépkocsival egy 67 éves edelényi férfi. Közlekedése során a sofőr rosszul érezte magát és egy jobbra ívelő útkanyarban lehaladt járművével a bal oldali útárokba. A baleset során személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett a gépkocsiban. A balesetet követően a mentőszolgálat munkatársai a férfit magas testhőmérséklete miatt beszállították kivizsgálásra a kórházba.  

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében azt tanácsolja, hogy a tartós hőségben fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek!

A hőségben való vezetés – főleg, ha hosszú, monoton útról van szó – igencsak kimeríti az embert. A forróság miatt gyengül az autósok koncentráció képessége, tompul a figyelme, ami egyeseknél rosszullétet, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet, türelmetlenséget válthat ki. Javasoljuk, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha úgy érzi vezetés közben, hogy rosszul van, álljon meg, semmi esetre se folytassa az útját! Adja át másnak a vezetést, vagy hívjon segítséget! Ha feltétlenül szükséges elindulnia, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni! Szellőztessen rendszeresen a járművében, gondoskodjon a friss levegő utánpótlásáról! Fontos, hogy ebben az időszakban mindig legyen hűtött üdítőital vagy ásványvíz a járműveikben és kellő mennyiségű folyadékot fogyasszanak! Ha mégis bekövetkezik a baj, azonnal tárcsázzák a 112-es segélyhívót!

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának korábban kiadott közleménye itt érhető el!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Besétáltak a metróalagútba

A budapesti nyomozók bíróság elé állítási javaslattal zárták annak a két fiatal férfinak és 16 éves társuknak az ügyét, akik bementek az alagútba és ezzel megzavarták a metró működését.

 

Lezárt akta: balesetet okozott, majd elhajtott

A győri rendőrök vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást egy 45 éves tatabányai férfival szemben, aki közlekedési balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Rendőrkézen

A rendőrség előterjesztést tesz a büki férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.