Tartsák be a sebességhatárokat!

2020. 09. 15., k - 10:02
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetből három súlyos sérüléssel végződött.

Baranyában 2020. szeptember 7-e és 13-a között összesen 32 közlekedési baleset történt, amelyből 10 személyi sérüléssel járt, 22 pedig anyagi káros volt. A sérüléses balesetek hét esetben súlyos, míg három esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ezekben a balesetekben összesen 14-en sérültek meg, nyolcan súlyosan, hatan könnyebben. Ittasság gyanúja egy balesetnél sem merült fel.

Az elmúlt héten is a sebesség nem megfelelő alkalmazása volt a legfőbb baleseti ok, de elsőbbség meg nem adása, szabálytalan kanyarodás, követési távolság be nem tartása, szabálytalan előzés, valamint gyalogos hiba miatt is történt baleset.

Gyorshajtás miatt négy baleset is történt, ezek közül három súlyos sérüléssel végződött. A sebesség nem megfelelő alkalmazása miatt egy személygépkocsi elütött egy gyalogost, egy másik autós falnak ütközött, egy gépkocsivezető árokba hajtott és felborult járművével, egy motorkerékpáros pedig elesett.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, és ne hajtsanak gyorsabban a megengedettnél, mert a szabálytalanság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Vigyázzanak magukra, utasaikra, és legyenek tekintettel a többi közlekedőre is!

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

18 embert fogtak el a rendőrök

Egy román kisbuszt vezettek ki a Pest megyei rendőrök, a sofőrt és társát, valamint 16, magát afgán állampolgárnak valló migránst állítottak elő.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.