Veszprém megyében is üzentek a biztonságért

2018. 11. 06., k - 12:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által elindított prevenciós kampány keretében a New Step Fitnesz Táncstúdió tartott előadást Várpalotán.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság a szolnoki New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapatának közreműködésével 2017-ben indította útjára az „Üzenet a biztonságért” című országos bűn- és baleset-megelőzési roadshowt, melynek első Veszprém megyei előadását 2018. november 5-én a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központban tartották. A táncprodukciók a családon belüli erőszak, a bántalmazás, a kiközösítés, a gyerekek közötti erőszak, a drog- és alkoholfogyasztás, a személytelen digitális világ, a láthatóság és az úgynevezett „diszkó balesetek” kérdésköreit mutatták be egyedi formában. Az egyes témákat tánc formájában keltették életre a színpadon, a produkciók után Kiss Erky Dávid, a Pannon Várszínház színészének segítségével beszélték meg és dolgozták fel a jelenlévő fiatalokkal a problémakörökben rejlő veszélyeket és azok elkerülésének lehetőségeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vizsgamunka: A feladat mindenkié

Egy rendőr jó, több rendőr még jobb. Előfordulhat olyan helyzet, amikor csak sok zsaru szavatolhatja a közbizton­ságot, ezért a rengeteg rendőr nagyon jó.

 

Kerékpárosok ütköztek

A hajdúszoboszlói rendőrök befejezték annak a nádudvari balesetnek a vizsgálatát, amelyben egy nő súlyosan megsérült.

 

Kertvárosi őrjárat

Nyugalom, de nem unalom. Talán ezzel a pár szóval lehetne jellemezni a XVI. kerületi Rendőrkapitányság mindennapjait.

 

Gyalog indultak, kocsival érkeztek

A két fiatal férfi és gyermekkorú társuk Nádudvarról kötöttek el egy parkoló autót. Látogatóba indultak Kabára, de csak Hajdúszoboszlóig jutottak.

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy gépkocsi vezetőjének azonosításában, aki miután balesetet okozott Szegeden, elhagyta a helyszínt.