Veszprém megyében is üzentek a biztonságért

2018. 11. 06., k - 12:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által elindított prevenciós kampány keretében a New Step Fitnesz Táncstúdió tartott előadást Várpalotán.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság a szolnoki New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapatának közreműködésével 2017-ben indította útjára az „Üzenet a biztonságért” című országos bűn- és baleset-megelőzési roadshowt, melynek első Veszprém megyei előadását 2018. november 5-én a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központban tartották. A táncprodukciók a családon belüli erőszak, a bántalmazás, a kiközösítés, a gyerekek közötti erőszak, a drog- és alkoholfogyasztás, a személytelen digitális világ, a láthatóság és az úgynevezett „diszkó balesetek” kérdésköreit mutatták be egyedi formában. Az egyes témákat tánc formájában keltették életre a színpadon, a produkciók után Kiss Erky Dávid, a Pannon Várszínház színészének segítségével beszélték meg és dolgozták fel a jelenlévő fiatalokkal a problémakörökben rejlő veszélyeket és azok elkerülésének lehetőségeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.