Veszprém megyében is üzentek a biztonságért

2018. 11. 06., k - 12:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által elindított prevenciós kampány keretében a New Step Fitnesz Táncstúdió tartott előadást Várpalotán.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság a szolnoki New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapatának közreműködésével 2017-ben indította útjára az „Üzenet a biztonságért” című országos bűn- és baleset-megelőzési roadshowt, melynek első Veszprém megyei előadását 2018. november 5-én a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központban tartották. A táncprodukciók a családon belüli erőszak, a bántalmazás, a kiközösítés, a gyerekek közötti erőszak, a drog- és alkoholfogyasztás, a személytelen digitális világ, a láthatóság és az úgynevezett „diszkó balesetek” kérdésköreit mutatták be egyedi formában. Az egyes témákat tánc formájában keltették életre a színpadon, a produkciók után Kiss Erky Dávid, a Pannon Várszínház színészének segítségével beszélték meg és dolgozták fel a jelenlévő fiatalokkal a problémakörökben rejlő veszélyeket és azok elkerülésének lehetőségeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.