Idősek az utakon

2017. 06. 15., cs - 10:51
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A közúti közlekedésben is egyre nagyobb arányban vesznek részt 65 év felettiek.

A rendőrség egyik fontos feladata az idős közlekedők közlekedésbiztonsági helyzetével történő foglalkozás, valamint a részvételükkel bekövetkezett balesetek megelőzése, tekintettel arra, hogy a közúti közlekedés legveszélyeztetettebb csoportjai közé tartoznak.

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársa, Illés István r. alezredes balesetmegelőzési előadást tartott idősek részére a kaposvári Csertán Márton Otthonban. Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy az idős emberek reflexei romlanak, bizonytalanabbul közlekednek, rosszabbul mérik fel az egyes közlekedési szituációkat, emiatt a közúti közlekedésben az átlagosnál is nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az alezredes hasznos tanácsokkal látta el az otthon lakóit, amelyet zenés előadással színesített.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Barátságból kórház

Baráti összejövetelen, előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét egy helybeli férfi Sándorfalván. A gyanúsított ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

 

Vádemelési javaslat

Négy napon belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki próbaútra vitt el egy autót, de „elfelejtette” visszavinni.