Ingyenes műszaki átvizsgálás Tatabányán

2017. 12. 05., k - 14:03
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A járművek térítésmentes ellenőrzése a biztonságos közlekedést szolgálja.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indította a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát, melyhez a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Magyar Autóklub bevonásával közösen tartott ingyenes műszaki átvizsgálást 2017. december 5-én Tatabányán. A szervizben a program ideje alatt ingyenesen átvizsgálják a gépkocsik világító berendezéseit, jelzőberendezéseket, valamint ellenőrzik a levegőbefúvó ventilátorok működését. A szakemberek elvégzik a fényszórók magasság-beállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosó és az ablaktörlő működését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátor állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának célja:

  • a járművezetők figyelmének felhívása az őszi, téli időszak megváltozott közlekedési körülményeire, járműveik kifogástalan műszaki állapotban tartásának fontosságára, a biztonságos közlekedéshez szükséges feltételek meglétére,
  • a gyalogosok és kerékpárosok sötétben és korlátozott látási viszonyok között történő közlekedésének ellenőrzése,
  • motiválni a közlekedőket és formálni gondolkodásukat a helyes, jogkövető, szabálytudatos közlekedési magatartás kialakításában a reklám propaganda ajándékok kiosztásával,
  • szabályszegés észlelése esetén a megfelelő szankció alkalmazása.

1

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.