Ingyenes műszaki átvizsgálás Tatabányán

2017. 12. 05., k - 14:03
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A járművek térítésmentes ellenőrzése a biztonságos közlekedést szolgálja.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indította a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát, melyhez a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Magyar Autóklub bevonásával közösen tartott ingyenes műszaki átvizsgálást 2017. december 5-én Tatabányán. A szervizben a program ideje alatt ingyenesen átvizsgálják a gépkocsik világító berendezéseit, jelzőberendezéseket, valamint ellenőrzik a levegőbefúvó ventilátorok működését. A szakemberek elvégzik a fényszórók magasság-beállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosó és az ablaktörlő működését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátor állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának célja:

  • a járművezetők figyelmének felhívása az őszi, téli időszak megváltozott közlekedési körülményeire, járműveik kifogástalan műszaki állapotban tartásának fontosságára, a biztonságos közlekedéshez szükséges feltételek meglétére,
  • a gyalogosok és kerékpárosok sötétben és korlátozott látási viszonyok között történő közlekedésének ellenőrzése,
  • motiválni a közlekedőket és formálni gondolkodásukat a helyes, jogkövető, szabálytudatos közlekedési magatartás kialakításában a reklám propaganda ajándékok kiosztásával,
  • szabályszegés észlelése esetén a megfelelő szankció alkalmazása.

1

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A ceglédi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a körözés hatálya alatt álló férfit, aki kedden reggel Cegléden egy idős hölgytől elrabolta a táskáját.

 

Nem jutott messzire

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a kiskunmajsai rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.