Ingyenes műszaki átvizsgálás Tatabányán

2017. 12. 05., k - 14:03
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A járművek térítésmentes ellenőrzése a biztonságos közlekedést szolgálja.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indította a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát, melyhez a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Magyar Autóklub bevonásával közösen tartott ingyenes műszaki átvizsgálást 2017. december 5-én Tatabányán. A szervizben a program ideje alatt ingyenesen átvizsgálják a gépkocsik világító berendezéseit, jelzőberendezéseket, valamint ellenőrzik a levegőbefúvó ventilátorok működését. A szakemberek elvégzik a fényszórók magasság-beállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosó és az ablaktörlő működését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátor állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának célja:

  • a járművezetők figyelmének felhívása az őszi, téli időszak megváltozott közlekedési körülményeire, járműveik kifogástalan műszaki állapotban tartásának fontosságára, a biztonságos közlekedéshez szükséges feltételek meglétére,
  • a gyalogosok és kerékpárosok sötétben és korlátozott látási viszonyok között történő közlekedésének ellenőrzése,
  • motiválni a közlekedőket és formálni gondolkodásukat a helyes, jogkövető, szabálytudatos közlekedési magatartás kialakításában a reklám propaganda ajándékok kiosztásával,
  • szabályszegés észlelése esetén a megfelelő szankció alkalmazása.

1

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.