„Közös felelősség az idősekért”

2020. 01. 15., sze - 09:30
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy kampány keretében tartottak előadást az időseknek a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai a Belszervi Betegek Salgótarjáni Szervezeténél.

A 2019 decemberében indult „Közös felelősség az idősekért” elnevezésű kampány célja, hogy a jövőben a rendőrség az idősek közlekedésbiztonsági védelmét a családokkal és a háziorvosokkal közösen tudja leghatékonyabban szolgálni. A rendőrség felismerte, közös összefogással érhető el, hogy az idősek közlekedése a jövőben biztonságosabbá váljon.

A rendőrök 2020. január 13-án megtartott előadását színesítette az a három kisfilm, amit a kampányhoz készítettek a Salgótarjáni Városi Televízió közreműködésével a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai. A kisfilmeken keresztül az idősek képet kaphatnak a leggyakrabban előforduló, a szépkorúak gyalogosan és személygépkocsival történő közlekedése során felmerülő veszélyekről. Az utóbbi időben a megyében is előfordult, hogy idősek részére elektromos kerékpárként értékesítettek segédmotoros kerékpárt. Mivel a műszaki paraméterek a két jármű tekintetében eltérőek, és a segédmotoros kerékpár vezetése vezetői engedélyhez kötött, ezért ez súlyos szabálysértési eljárást vonhat maga után. A szakemberek a kisfilmmel erre is szeretnék felhívni a figyelemt.

Az előadáson a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai ajándékkal lepték meg az időseket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizennyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök tizenegy főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, hét személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.