LIGHT FRIDAY Zala megyében

2019. 11. 30., szo - 09:16
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A „Látni és látszani 2019 – egymásért” baleset-megelőzési kampány keretében meghirdetett LIGHT FRIDAY akcióhoz a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott.

A  közlekedésbiztonsági rendezvény 2019. november 29-én 8 órától kezdődött Zalaegerszegen, a Balatoni úton lévő Praktiker barkácsáruházban, ahol a rendőrök  látást és láthatóságot elősegítő eszközökkel várták az érdeklődőket, akik a kiválasztott eszközt nulla forintért vihették magukkal.

A rendezvény során az egyenruhások több száz fényvisszaverő mellényt, karpántot, matricát és kerékpár világítási csomagot adtak át a résztvevőknek, akik az ajándékok mellé baleset-megelőzési tanácsokat is kaptak.

A LIGHT FRIDAY program célja az volt, hogy felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét - kiemelten a gyalogosokra és kerékpárosokra - a Látni és látszani elv fontosságára. A közúti közlekedési balesetek jelentős része azért következik be, mert nem észlelik egymást kellő időben a forgalomban résztvevők, ezért fontos mind a látás, mind a láthatóság kérdése is a közlekedésünk során.

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.