A hétvége mérlege

2021. 07. 26., h - 14:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén huszonöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. július 23-án 0 órától 2021. július 25-én 24 óráig 25 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, közülük egy sofőr okozott balesetet. Az ittas járművezetők jelentős részét a Tapolcai és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén igazoltatták a rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 23 éves keszthelyi lakos 2021. július 25-én 10 óra 40 perckor személygépkocsijával Tapolcán, az Ady Endre utcában közlekedett, mikor haladása során nekiütközött két parkoló autónak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, így őt előállították. Az intézkedés során a rendőrök átvizsgálták a férfi ruházatát, a csomagjait és a gépkocsit is, ennek során az autóban alufóliába csomagolt növényi anyagmaradványt találtak. Az orvos jelenlétében alkalmazott kábítószer-gyorsteszt is pozitív értéket mutatott. 

A 23 éves keszthelyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban, járművezetés bódult állapotban és kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt indult eljárás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény, és bírósági eljárást von maga után! Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is!

A közlekedők az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak fokozott ellenőrzésekre Veszprém megye útjain.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: késsel támadt az alvó családra

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.