Kerékpáros szervizoszlop átadása Szántódon

2021. 06. 03., cs - 15:12
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A szántódi kompkikötő közelében lévő biciklis pihenőhely mentén helyezték el és adták át ünnepélyes keretek közt a kerékpárok javításához szükséges eszközöket tartalmazó állomást.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Székesfehérvár és környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány jóvoltából adtak át egy újabb kerékpáros szerviz- és regisztrációs oszlopot Szántódon, a Csokonai téren lévő kerékpáros pihenőhelynél 2021. június 3-án délelőtt.

Az ünnepségen részt vett dr. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, Bene Zsolt rendőr ezredes, a Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Vizvári Attila szántódi polgármester, Dr. Jávorszkyné Dr. Molnár Magdolna rendőr alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, valamint a települést látogató kerékpárosok.

Az átadott oszlopnál a bicikliszereléshez szükséges eszközök (pumpa, nyomásmérő, különböző méretű és állítható szerszámok) állnak a kerékpárosok rendelkezésére, melyek alkalmasak egy gyorsjavítás elvégzésére is, valamint a BikeSafe programról is kaphatnak információt az érdeklődők. Emellett preventív tájékoztatók kihelyezésére is alkalmas az oszlop, valamint a pihenőhely bűn- és balesetmegelőzési rendezvények helyszínéül is szolgálhat.

Somogy megyében idén nyáron még egy ilyen eszköz elhelyezését tervezik, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a projektet országosan is kiterjeszti.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták az embercsempészt

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 28 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.