Velencei-tóból mentettek a vízi rendőrök

2020. 06. 04., cs - 11:47
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A felerősödött szél keltette hullámzás sodorta el a felfújható gumicsónakokat.

A vízi körzeti megbízottak a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületén figyeltek fel 2020. június 3-án 12 óra 30 perc körül egy felfújható gumicsónakra és a benne tartózkodó három személyre, akik nem tudtak partra jutni. Az intézkedő rendőrök a bajba jutott két felnőttet és egy gyermeket szolgálati kisgéphajójukba segítették és biztonságban a kikötőbe vitték őket. Nem sokkal később, 13 óra körül a körzeti megbízottak szintén a tó Hosszú-tisztás nevű szakaszán vettek észre egy gumicsónakban ülő férfit, aki segítségre szorult. A rendőrök a 80 éves gárdonyi lakost is épségben a partra szállították.

Mindkét esetben a felerősödött szél keltette hullámzás idézte elő a veszélyhelyzetet, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kérik, hogy minden esetben tartsák be a vízen tartózkodás szabályait! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: zebrán ütötte el

A Debreceni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy hajdúszoboszlói férfival szemben.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.