A strandok biztonságáért

2016. 07. 13., sze - 14:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság idén nyáron is kiemelt figyelmet fordít a strandok biztonságára.

Az idegenforgalmi szezonhoz köthető, főként vagyon elleni jogsértések megelőzése céljából a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen felkeresik a nyári időszakban az illetékességi területükön levő strandokat és azok parkolóit.

Molnár András rendőr őrnagy és Orosz Attila rendőr törzsőrmester 2016. július 10-én a badacsonyi strandon figyelmeztették azokat az autósokat, akik nyitva felejtették gépjárművük ajtaját, vagy jól látható helyen értéket hagytak a gépkocsijukban. Felhívták a strandolók figyelmét a zseb- és alkalmi tolvajok módszereire, valamint további hasznos tanácsokat tartalmazó magyar, angol és német nyelvű bűnmegelőzési, áldozatvédelmi kiadványokat adtak át a pihenni vágyóknak.

Annak érdekében, hogy a jól megérdemelt nyári pihenést ne árnyékolja be jogsértés, kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsainkat!

  • Az utastérben ne hagyjon értéket, még üres táskát sem! A csomagtartó sem nyújt 100% -os biztonságot.
  • Ellenőrizze, hogy jól bezárta-e a gépkocsit, az ablakokat teljesen felhúzta-e!
  • Kerékpárját lehetőség szerint a strand területén zárja le!
  • A parton vagy a medence szélén törölköző alá rejtett pénz, telefon, indítókulcs nincs biztonságban. Ez az első hely, ahol a tolvaj értékek után kutat.
  • Vegye igénybe a strand értékmegőrzőjét!
  • Ha gyanúsan viselkedő személyt lát, jelezze a strand személyzetének vagy a rendőrségnek!                                                    

Kellemes nyarat, bűn- és balesetmentes pihenést kíván a Tapolcai Rendőrkapitányság!                                                                          

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.

 

Megtalálta a tulajt az orgazda

Igencsak belecsaptak a húrokba, Észak-Magyar­ország legjelentősebb XXI. századi hangszerlopását követte el a háromfős bűnbanda.

 

Hittel szolgál

Kétszer szerelt fel rendőrnek. Igazából sosem tudott elszakadni a zsaruléttől, így ismét az állomány mellett döntött – immár felszentelt lelkészként Pallagi Andrea törzsőrmester, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.