Biztonságban a B.my.Lake fesztiválon

2018. 08. 23., cs - 08:09
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök Keszthelyen, a Balaton-parton megrendezett fesztiválon ügyelnek a szórakozni vágyó emberek biztonságára.

A magas látogatói létszámra való tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a Keszthelyen, 2018. augusztus 22-25. között megrendezésre kerülő B.my.Lake fesztiválon a közrend és a közbiztonság fenntartására a program egész ideje alatt.

A zalai rendőrök legfőbb célja a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, a jogsértő cselekmények kiszűrése, továbbá a közúti forgalom folyamatosságának és zavartalanságának biztosítása.

A felhőtlen és problémamentes kikapcsolódást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi prevenciós tanácsokkal segíti:

  • Figyelj magadra és társaidra, ne engedj a csábításnak, rábeszélésnek, mondj nemet az alkoholra, a dohányzásra, és a drogokra!
  • Lehetőség szerint ne egyedül menj a fesztiválra! Ne szakadj el a társaságtól!
  • Felelősségteljesen fogyassz alkoholt!
  • A pénztárcádat, bankkártyádat, mobiltelefonodat tedd biztonságos helyre! Ne hagyd azt őrizetlen sátorban!
  • Ne tarts magadnál sok készpénzt, ha mégis, egymástól elkülönítve tárold! Csak a szükséges okmányokat vidd magaddal a fesztiválra!

A szórakozók szükség esetén forduljanak bizalommal a rendezvények környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 107-es, vagy 112-es segélyhívószámain!

A fesztiválozók további bűnmegelőzési tanácsokat találnak az ORFK biztonságos szórakozással kapcsolatban kiadott közleményében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök adták a vérüket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos és rendvédelmi igazgatási alkalmazott állománya 58 és fél liter vért adott, amivel szükség esetén közel 400 ember élete is megmenthető.

 

Négy határsértő egy román autóban

Békés megyében állítottak le a rendőrök egy személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították.