Biztonságban a B.my.Lake fesztiválon

2018. 08. 23., cs - 08:09
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök Keszthelyen, a Balaton-parton megrendezett fesztiválon ügyelnek a szórakozni vágyó emberek biztonságára.

A magas látogatói létszámra való tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a Keszthelyen, 2018. augusztus 22-25. között megrendezésre kerülő B.my.Lake fesztiválon a közrend és a közbiztonság fenntartására a program egész ideje alatt.

A zalai rendőrök legfőbb célja a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, a jogsértő cselekmények kiszűrése, továbbá a közúti forgalom folyamatosságának és zavartalanságának biztosítása.

A felhőtlen és problémamentes kikapcsolódást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi prevenciós tanácsokkal segíti:

  • Figyelj magadra és társaidra, ne engedj a csábításnak, rábeszélésnek, mondj nemet az alkoholra, a dohányzásra, és a drogokra!
  • Lehetőség szerint ne egyedül menj a fesztiválra! Ne szakadj el a társaságtól!
  • Felelősségteljesen fogyassz alkoholt!
  • A pénztárcádat, bankkártyádat, mobiltelefonodat tedd biztonságos helyre! Ne hagyd azt őrizetlen sátorban!
  • Ne tarts magadnál sok készpénzt, ha mégis, egymástól elkülönítve tárold! Csak a szükséges okmányokat vidd magaddal a fesztiválra!

A szórakozók szükség esetén forduljanak bizalommal a rendezvények környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 107-es, vagy 112-es segélyhívószámain!

A fesztiválozók további bűnmegelőzési tanácsokat találnak az ORFK biztonságos szórakozással kapcsolatban kiadott közleményében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.

 

A lakásban érték tetten a tolvajt

A Szikszói Rendőrőrs munkatársai elfogták azt a férfit, aki alsóvadászon több családi házból és azok melléképületeiből lopott el különböző tárgyakat.