Bűnmegelőzési standdal a balatonszárszói Lecsófesztiválon

2017. 08. 28., h - 15:55
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Nagy volt az érdeklődés a rendőrségi sátornál.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. augusztus 26-án Balatonszárszón, az évente hagyományosan megrendezésre kerülő Lecsófesztiválon. A település strandjára a szervezett programok és a jó idő sok vendéget csalogatott ki a szabadba. Az osztály munkatársai, Kokas Sándor c.r. alezredes és Vitári László c.r. fhdgy. bűnmegelőzési standot állítottak fel, ahol a terület valamennyi ágát érintő tanácsokat tartalmazó kiadványokkal, tanácsadással, ujj-és tenyérlenyomat-, rendőrigazolvány készítéssel, egyéb játékos feladatokkal várták az oda látogató többnyire fiatal közönséget. A feladatokat megoldó gyermekek ajándékot, a szülők, nagyszülők bűnmegelőzési kiadványokat vihettek magukkal haza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.