Mentés a Velencei-tavon

2017. 09. 15., p - 09:07
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Avízi rendőrök két bajba jutott embert mentettek ki a másodfokú viharjelzés ideje alatt.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízi rendőrei a tó „Nagy-tisztás” elnevezésű vízterületét ellenőrizték szolgálati hajójukkal 2017.szeptember 14-én kora délután, amikor egy férfira lettek figyelmesek, aki egy szörfdeszkába kapaszkodva sodródott a vízben. Amikor közelebb értek hozzá kiderült, hogy a 29 éves budapesti lakos az erős hullámzásban elfáradt, emiatt önerőből nem tudott biztonságban partot érni. A rendőrök a férfit kisgéphajójukba biztonságba helyezték és a partra vitték.

A rendőrök segítségét kérték egy a Velencei-tavon sodródó csónakból 2017. szeptember 14-én 17 óra körüli időben.  A vízi rendőrök a tó „Rigya” elnevezésű vízterületére indultak, ahol a parttól néhány kilométer távolságban megtalálták a bajba jutott 66 éves székesfehérvári lakost, akinek csónakját a viharos erejű szél keltette hullámzás a nádasba sodorta, és önerőből nem tudott partra jutni. A vízi rendőrök biztonsági intézkedés keretén belül kisgéphajójukba segítették a férfit és a partra vitték, csónakját pedig a kikötőbe vontatták. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.