6 ittas sofőr rendőrkézen

2021. 08. 23., h - 10:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégén ismét alkoholmentes baleset-megelőzési akciót tartottak a rendőrök Veszprém megyében.

A Veszprém megyei rendőrök egy sörgyártó céggel közösen 2021. augusztus 20-án a veszprémi, a balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein tartottak baleset-megelőzési akciót. Azok a járművezetők, akiknél az alkoholteszteres vizsgálat negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba.  

A rendőrök több mint ezer sofőrnél alkalmaztak alkoholszondát, mely hat alkalommal jelzett pozitív értéket. Egy esetben büntetőeljárás, öt autóvezető ellen pedig közigazgatási eljárás indult ittas járművezetés gyanúja miatt.  

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy szeszes ital fogyasztását követően semmi esetre se üljenek volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Sokan úgy gondolják, hogy egy pár pohár alkoholos italnak semmilyen hatás nincsen. A kialakult tévhitekkel ellentétben azonban már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Az alkohol hatására a legtöbb ember bátor lesz, alábecsüli a veszélyt, saját vezetési képességeit viszont túlértékeli.

 Ne essenek ebbe a hibába, ha volán mögé ülnek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem jutott messze

Az éj leple alatt próbált meglovasítani Fonyódról egy kerékpárt a 46 éves férfi, de a rendőrök már a város határában lekapcsolták.

 

Lezárt akta: A vendégseregben volt a tolvaj

Keresztelő utáni ebéden lopta meg az egyik meghívott a másikat, és még az ajándékot is eltette, amit korábban ő adott. A Solti Rendőrőrs nyomozói szabálysértési és büntetőeljárást is folytattak a 39 éves gyanúsítottal szemben.