Fókuszban voltak a kerékpárosok Szántódon

2021. 06. 26., szo - 15:46
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói figyelemfelhívó akciót szerveztek a kerékpárok és kerékpárosok biztonsága érdekében.

Az akció keretében a bűnmegelőzési szakemberek 2021. június 24-én Szántódon, a kompkikötő mellett nemrég átadott kerékpáros szervizoszlopnál ingyenes BikeSafe regisztrációval várták az embereket. Az előadók további vagyonvédelmi tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket, valamint felhívták a figyelmet a nyár veszélyeire, és a biztonságos strandolásra.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A kétkerekűek azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A kerékpárok biztonsága érdekében kérjük, hogy fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

Az értékek megóvása érdekében a bűnmegelőzési szakemberek az alábbiakat tanácsolják:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.