Prevenció a Balaton partján

2020. 07. 29., sze - 12:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök diákoknak szervezett táborba látogattak el és tartottak előadást a nyár veszélyeiről.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai idén is meghívást kaptak az egyik helyi egyesülettől, hogy az általuk szervezett nyári táborban bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartsanak.  A rendőrök 2020. július 28-án délelőtt látogattak el a táborosokhoz, és a Police Coffee program keretében egy kakaó mellett beszélgettek a gyerekekkel a nyár veszélyeiről, a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályairól, valamint a segélyhívó számok használatáról. Elmondták többek között azt, hogy a bukósisak használata kerékpározásnál nem kötelező, de védi viselője fejét, és egy esetleges baleset során elnyeli a keletkező energia jelentős részét. Hangsúlyozták továbbá, hogy figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is.

baleset-megelőzés

Az előadók hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Felhívták a figyelmüket a fürdőzés szabályainak betartására is. Kiemelték, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a vízpartra. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton magára hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.

Az előadást követően játékos feladványok segítségével elevenítették fel a diákok közlekedési ismereteiket, beülhettek a rendőrautóba, valamint felpróbálhatták a csapaterős felszereléseket.

csapaterős felszerelés

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.