Táborban jártak a balatonalmádi rendőrök

2020. 07. 03., p - 08:37
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonkenesei szociális szolgálat napközis táborában tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat a gyerekeknek a rendőrkapitányság munkatársai.

A Balaton-parti településen játékos formában hívták fel a táborosok figyelmét a balatonalmádi rendőrök a nyár veszélyeire, a biztonságos internetezés és a kerékpáros közlekedés szabályainak fontosságára 2020. július 1-én.

Elmondták, hogy a gyalogosok gyakran használnak okostelefont és egyéb eszközöket közlekedésük közben is, melyek elvonják a figyelmüket a környezetükről és a rájuk veszélyt jelentő tényezőkről, és így balesetek áldozatává válhatnak.

Az internet biztonságos használatával kapcsolatban a megelőzési előadók hangsúlyozták, hogy amit online megosztanak magukról a világhálón, az évek múltán is látható lesz, ezért is fontos, hogy csak olyan képeket töltsenek fel, amit később is vállalhatónak tartanak. A meggondolatlanul közzétett információ, fotó, videó anyagi és erkölcsi visszaélésre teremthet alkalmat.

A rendőrök minden kérdést fontosnak tartanak, amit a gyerekek feltesznek, mert a szakembertől kapott válasz szolgálja leghatékonyabban az áldozattá válás megelőzését.

tábor

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.