Záró prevenciós kitelepülés volt Balatonakarattyán

2021. 08. 05., cs - 13:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök bűn-és baleset-megelőzési előadásokat tartottak.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. augusztus 4-én délelőtt tartották az idei turisztikai szezon utolsó balatonakarattyai strandi prevenciós programját.

A bűnmegelőzési tanácsok mellett interaktív feladatokkal és kiadványokkal várták a kicsiket és nagyokat. A programra érkező vendégekkel való beszélgetés alkalmával szó esett néhány ismertebb jogsértésről, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés legalapvetőbb szabályairól, továbbá az érdeklődők hasznos információt kaptak a strandi lopások, gépkocsi-feltörések, besurranások megelőzésére is.

A gyerekek mágnes tábla segítségével játékos formában felelevenítették a kerékpár és a kerékpáros kötelező felszereléseit, KRESZ totót, bűn- és baleset-megelőzési feladatlapokat töltöttek ki, továbbá megbeszélték a 112-es hívószám jogszerű használat. Beülhettek a szolgálati gépkocsiba, továbbá a bátrabbak néhány percre belebújhattak egy csapaterős feladatokat ellátó rendőr bőrébe és felpróbálhatták az ilyenkor használt védőfelszereléseket.

A felnőttek és a gyerekek a program ideje alatt megismerhették az úgynevezett ”néma segélykiáltás” néven ismert segítségkérő mozdulatsor, amelynek lényege, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek némán is tudjanak jelezni, segítséget kérni.

A játékos feladatokat megoldók nem távoztak üres kézzel, az egyenruhások apró ajándékokkal kedveskedtek nekik.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam