"Házhoz megyünk” program Peremartonban

2018. 03. 06., k - 12:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök bűnmegelőzési előadásokat és kutyás bemutatót tartottak egy általános iskola diákjainak.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a "Házhoz megyünk” elnevezésű program keretében 2018. március 5-én délelőtt a peremartoni II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskolában tartottak bűnmegelőzési előadásokat, melyek során a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tanácsokat, ajánlásokat fogalmaztak meg, valamint felhívták a figyelmet a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére és a balesetmentes közlekedésre.

Az előadók hangsúlyozták, hogy a közösségi oldalak használata esetén minél kevesebb személyes adatot tanácsos megadni, és a jelszavas védelemre is különös figyelmet kell szentelni.

Az értékek védelmében azt javasolták a rendőrök a tanulóknak, amennyiben elengedhetetlenül szükséges, hogy értékes telefont vagy tabletet vigyenek magukkal az iskolába, kérjék a tanárok segítségét, hogy a tanítási időszakban azt biztonságos helyen helyezzék el.

A fiatalok az előadás végén saját tapasztalataikat is megosztották a hallottakkal kapcsolatosan és feltehették kérdéseiket a rendőröknek.

Az iskola tanulói számára a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa Marshall nevű kutyájával egy szolgálati kutyás bemutatót is tartott.

Házhoz megyünk

kutyás előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: