"Házhoz megyünk” program Peremartonban

2018. 03. 06., k - 12:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök bűnmegelőzési előadásokat és kutyás bemutatót tartottak egy általános iskola diákjainak.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a "Házhoz megyünk” elnevezésű program keretében 2018. március 5-én délelőtt a peremartoni II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskolában tartottak bűnmegelőzési előadásokat, melyek során a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tanácsokat, ajánlásokat fogalmaztak meg, valamint felhívták a figyelmet a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére és a balesetmentes közlekedésre.

Az előadók hangsúlyozták, hogy a közösségi oldalak használata esetén minél kevesebb személyes adatot tanácsos megadni, és a jelszavas védelemre is különös figyelmet kell szentelni.

Az értékek védelmében azt javasolták a rendőrök a tanulóknak, amennyiben elengedhetetlenül szükséges, hogy értékes telefont vagy tabletet vigyenek magukkal az iskolába, kérjék a tanárok segítségét, hogy a tanítási időszakban azt biztonságos helyen helyezzék el.

A fiatalok az előadás végén saját tapasztalataikat is megosztották a hallottakkal kapcsolatosan és feltehették kérdéseiket a rendőröknek.

Az iskola tanulói számára a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa Marshall nevű kutyájával egy szolgálati kutyás bemutatót is tartott.

Házhoz megyünk

kutyás előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.