"Házhoz megyünk” program Peremartonban

2018. 03. 06., k - 12:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök bűnmegelőzési előadásokat és kutyás bemutatót tartottak egy általános iskola diákjainak.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a "Házhoz megyünk” elnevezésű program keretében 2018. március 5-én délelőtt a peremartoni II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskolában tartottak bűnmegelőzési előadásokat, melyek során a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tanácsokat, ajánlásokat fogalmaztak meg, valamint felhívták a figyelmet a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére és a balesetmentes közlekedésre.

Az előadók hangsúlyozták, hogy a közösségi oldalak használata esetén minél kevesebb személyes adatot tanácsos megadni, és a jelszavas védelemre is különös figyelmet kell szentelni.

Az értékek védelmében azt javasolták a rendőrök a tanulóknak, amennyiben elengedhetetlenül szükséges, hogy értékes telefont vagy tabletet vigyenek magukkal az iskolába, kérjék a tanárok segítségét, hogy a tanítási időszakban azt biztonságos helyen helyezzék el.

A fiatalok az előadás végén saját tapasztalataikat is megosztották a hallottakkal kapcsolatosan és feltehették kérdéseiket a rendőröknek.

Az iskola tanulói számára a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa Marshall nevű kutyájával egy szolgálati kutyás bemutatót is tartott.

Házhoz megyünk

kutyás előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 01321/201/2008. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzést.

 

Lezárt ügyek: Lassíts, ha vasúti átjáró következik

Vádemelési javaslattal élt az Ózdi Rendőrkapitányság egy putnoki férfival szemben, aki járművének sebességét helytelenül megválasztva a 26-os számú főúton, egy vasúti átjáró sorompó-rúdjának ütközött.

 

Elfogták a garázdákat

A kapuvári járőrök elfogtak két fiatalt, akik megrongáltak egy buszmegállót Gyórón.

 

Baleset történt Nagyhalászban

A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező mellékutcákra terelik.